Parmezános sült karfiol

Ropogós parmezános sült karfiol

Elhiszed hogy fél óra összedobhatod azt a finomságot, ami már meghódította a világot? Ennyire egyszerű lenne? Igen! Ez a parmezános sült karfiol mennyei, gyors és tényleg pofonegyszerű! Lehet köret vagy főétel, vagy rágcsa is egy jó film mellé. Vigyázat: függővé tesz!
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 190 kcal

Hozzávalók
  

  • 600 g karfiolvirág, (harapható darabokra vágva)
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 0.5 tk fokhagymagranulátum
  • 0.5 tk
  • 30 g parmezán reszelve

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  • Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral és fújjuk le bőségesen olaj spray segítségével olívaolajjal. Tegyük félre.
  • Fogjunk egy nagy tálat tegyük bele a karfiolt és az olívaolajat és keverjük össze alaposan, hogy az olaj jól bevonja a karfiol falatjainkat.
  • Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük össze, bepanírozva ezzel az összes karfiolt.
  • Öntsd a sütőlapra, és fújd be a karfiol tetejét is az olajspray-vel. Süsd 10 percig.
  • Keverd meg a karfiolt, és süsd tovább további 10 percig, vagy amíg aranybarna és puha nem lesz.
  • Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ha szeretnél egy egyszerű, és mindemelett alacsony szénhidráttartalmú vacsorát készíteni, próbáld ki ezt a receptet, pár egyszerű hozzávaló felhasználásával! Akár előre is elkészítheted, ha a karfiolt feldarabolod és a hűtőben tárolod, amíg készen nem áll az elkészítésre. Akkor a legfinomabb, ha közvetlenül tálalás előtt dobjuk be a sütőbe!

Tápanyagok

Energia: 190kcal
Kulcsszó karfiol, parmezános karfiol
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: