Ropogós parmezános sült karfiol
Elhiszed hogy fél óra összedobhatod azt a finomságot, ami már meghódította a világot? Ennyire egyszerű lenne? Igen! Ez a parmezános sült karfiol mennyei, gyors és tényleg pofonegyszerű! Lehet köret vagy főétel, vagy rágcsa is egy jó film mellé. Vigyázat: függővé tesz!
Hozzávalók
- 600 g karfiolvirág, (harapható darabokra vágva)
- 3-4 ek olívaolaj
- 100 g zsemlemorzsa
- 0.5 tk fokhagymagranulátum
- 0.5 tk só
- 30 g parmezán reszelve
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral és fújjuk le bőségesen olaj spray segítségével olívaolajjal. Tegyük félre.
- Fogjunk egy nagy tálat tegyük bele a karfiolt és az olívaolajat és keverjük össze alaposan, hogy az olaj jól bevonja a karfiol falatjainkat.
- Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük össze, bepanírozva ezzel az összes karfiolt.
- Öntsd a sütőlapra, és fújd be a karfiol tetejét is az olajspray-vel. Süsd 10 percig.
- Keverd meg a karfiolt, és süsd tovább további 10 percig, vagy amíg aranybarna és puha nem lesz.
- Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Ha szeretnél egy egyszerű, és mindemelett alacsony szénhidráttartalmú vacsorát készíteni, próbáld ki ezt a receptet, pár egyszerű hozzávaló felhasználásával! Akár előre is elkészítheted, ha a karfiolt feldarabolod és a hűtőben tárolod, amíg készen nem áll az elkészítésre. Akkor a legfinomabb, ha közvetlenül tálalás előtt dobjuk be a sütőbe!
Tápanyagok
Energia: 190kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!