Könnyű vajas csirke (butter chicken)
Kedvenc indiai éttermes fogásod otthoni és egészséges változatára vágysz? Próbáld ki az egyszerű vajas csirkét – a húst már előző nap bepácolhatod, így még időt is nyersz vele.
Hozzávalók
- 500 g bőr nélküli, csirkecomb filé (vagy csirkemell)
Páclé:
- 1/2 db citrom leve
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk paprika
- 1-2 tk csípős chilipor
- 200 g natúr joghurt
A curryhez:
- 2 ek olaj
- 1 db nagyobb fej hagyma felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 db zöld chilipaprika, kimagozva és apróra vágva (opcionális)
- 1 db hüvelykujjnyi nagyságú darab gyömbér, lereszelve
- 3 ek 3 evőkanál paradicsompüré
- 300 ml csirkealaplé
- 50 g pirított mandulapehely
- 1 tk garam masala fűszerkeverék
Elkészítés
- Egy közepes tálban keverjük össze a pác összes hozzávalóját. Vágjuk a csirkét falatnyi darabokra, és forgassuk össze a páccal. Fedjük le, és 1 órán át vagy egy éjszakán át tartsuk a hűtőben.
- Egy nagy, nehéz serpenyőben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a zöld chilit, a gyömbért. Közepes lángon pirítsuk pár percig, vagy amíg megpuhul.
- Adjuk hozzá a fűszereket a paradicsompürével együtt, főzzük további 2 percig, amíg illatozni kezd, majd öntsük hozzá a húslevest, végül pedig tegyük bele a pácolt csirkét. Főzzük így 15 percig, majd kanalazzuk hozzá a tálból a maradék pácot is. Pároljuk 5 percig, majd szórjuk meg a pirított mandulával. Tálaljuk azonnal rizzsel, naan kenyérrel, korianderrel és tetszés szerint limekarikákkal.
Megjegyzés
Tálaláshoz (nem kötelező) mi főtt basmati rizst, naan kenyeret javaslunk. Néhány levél friss koriandert és lime szeleteket.
További csirke receptek:
Diétás csirkemell receptek Diétás csirkecomb receptekTápanyagok
Energia: 367kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!