A véget nem érő divatdiéták korában a Body Reset diéta csábító, új lehetőséget kínál: egy 15 napos, smoothie-alapú, méregtelenítő programot, amelynek célja, hogy segítsen megszabadulni a nem kívánt kilóktól. Többek közt Jessica Simpson is ennek köszönheti 45 kilós fogyását!

Harley Pasternak, sztáredző (ő volt Jessica edzője is) azzal a céllal alkotta meg a smoothie-alapú Body Reset diétát, hogy a fogyókúrát leegyszerűsítse. Állítása szerint a fontos tápanyagokat kis adagokban fogyasztva és mellette mindennapos mozgást is beiktatva a Body Reset felpörgeti az anyagcserét, ami pedig majd segít fenntartani a fogyást a program végeztével is.

Hogyan működik a Body Reset Diet?

Ez a fogyókúrás módszer három ötnapos fázisra osztható, de ami végig megmarad, az a turmix. Minden smoothie “hasonló kalóriaértékkel, rostokkal, fehérjékkel és egészséges zsírokkal rendelkezik”. 

Pasternak a szénhidrátokat, a fehérjét és a rostokat “az anyagcsere szentháromságának” nevezi, és ez a koncepció áll az egész diéta mögött. Minden egyes smoothie megfelelő arányban tartalmaz minden értékes tápanyagot, és semmitől sem fosztja meg a szervezetet.

Első szakasz:

Az első szakasz öt napig tart, és naponta háromszor zöldségekből, gyümölcsökből és lassú felszívódású szénhidrátokból álló turmix fogyasztását írja elő, reggelire, ebédre és vacsorára. 

A turmixok szín szerint vannak felosztva, és az amerikai mezőgazdasági minisztérium által jóváhagyott öt alapvető élelmiszercsoportból minimum hármat képviselnek.

A fehér reggeli turmix fehérjealapú anyagokat tartalmaz, például joghurtot és tejet. A piros ebédidőben készült turmix gyümölcsöt tartalmaz. A zöld vacsorai smoothie pedig a zöldségeket tartalmazza.

Emellett minden nap még két nasit, azaz “ropogós snacket” is engedélyez, amelyek rostot, fehérjét tartalmaznak, és a következő étkezésig jóllakottan tartanak. A kalóriatartalmuk együttesen viszont max 150 kalória lehet. (pl. humusz nyers zöldségekkel, vagy sült csicseriborsó)

🔥 Fogyás smoothie-val? Igen!
👇👇👇

21 Smoothie recept itt:

Második szakasz:

A második szakasz szintén 5 napig tart. Ekkor már csak napi 2 turmix fogyasztható. A nasi adagja marad, és mellettük lassan elkezdi visszaépíteni az egészséges, szilárd ételeket is, mint a rántotta, saláta, sült krumpli, tortilla, szendvics vagy leves. Az “egytálételes” étkezés bevezetésének a célja, hogy aki tartja a diétát az nem fogja magát túlenni, és inkább kisebb adagokat fogyaszt majd.

Harmadik szakasz:

A harmadik szakasz már csak napi egy turmixot és két szilárd ételt tartalmaz. Ez az utolsó öt nap tulajdonképpen arra szolgál, hogy könnyebben visszavezessen a szilárdabb ételek fogyasztásához.

A program ideje alatt mindvégig tilos alkoholt fogyasztani!

Szükséges mozogni? Vagy elég a turmix?

Az utolsó anyagcsere-növelő taktika a testmozgás, de nem az edzőteremben. Pasternak azt tanácsolja, hogy naponta 10 000 lépést sétáljunk, bárhol, bármikor, bármilyen módon. Ez az ajánlott lépésszám azoknak is, akik a cukorbetegség vagy szívbetegség kockázatának csökkentése miatt kezdik a programot. Emellett Pasternak heti háromszori 2X5 perces, kis ellenállású gyakorlatokat is javasol elvégezni.

Segít fogyni a Body Reset Diéta?

Az állandó mozgással és a mérsékelt kalóriaszámmal biztosan leadsz néhány kilót. De azt is fontos felismerni, hogy bár a módszer gyors megoldást kínál, nem lehet egy hosszú távon alkalmazható egyes dietetikusok szerint, mivel a turmixok egy idő után unalmassá is válhatnak.
Pasternak ezzel szemben abban bízik, hogy a fogyókúrázók a Body Reset program vége után is sokáig megtartják az itt megszokott étkezési metódust, és vele együtt a rendszeres mozgás is marad majd az életük része.

Ezek is érdekelhetnek: