Fitt csirkecomb zöldségágyon Romesco mártással
A Romesco, egy klasszikus mediterrán szósz, amely sült paprikából, diófélékből, fokhagymából és olívaolajból készül, ízletes kísérője a halnak, a grillezett zöldségeknek, az omlettnek és ennek a sült csirkéből és zöldségekből álló egytálételnek. Ameddig a burgonya a brokkoli és a csirkecombok együtt sülnek, elkészítheted a gyors és egyszerű szószt is! Ez nem csak egy villámgyorsan elkészíthető fogás hanem ínycsiklandozóan finom is!
Hozzávalók
- 2-3 db nagyobb burgonya, felkockázva
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 4 db csontos csirkecomb, bőr nélkül, felesleges zsírtól megtisztítva
- 280 g brokkoli
- 100 g sült pirospaprika konzerv
- 25 g mandula reszelve
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra.
- Keverjük össze a burgonyát 1 teáskanál olajjal, 1/4 teáskanál borssal és 1/2 teáskanál sóval egy közepes tálban. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik oldalára. Készítsük elő a csirkecombot: 1 evőkanál olajjal, csipet borssal és sóval keverjük össze egy tálban. Helyezzük a krumpli mellé a tepsi üres oldalára. Süssük kb 15 percig.
- Közben egy másik tálban rakjuk össze a brokkolit 2 teáskanál olajjal, negyed teáskanál borssal és egy csipet sóval. Miután a csirke és a burgonya 10 percig sült, tegyük a brokkolit a tepsi burgonyás oldalára. Keverjük össze a zöldségeket, és süssük tovább, amíg a csirke átsül, a zöldségek pedig megpuhulnak, még kb. 15 percig.
- Közben egy konyhai aprítógépben vagy botmixerrel turmixoljuk össze a sült paprikát, a mandulát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, és a maradék 2 evőkanál olajat, egy csipet sót és negyed teáskanál borsot.
- Amikor minden készen van, tálaljuk a sült csirkecombot a zöldségekkel a mártással. Ízlés szerint díszítheted petrezselyemmel.
Megjegyzés
Izgalmas és gyors egytálétel az egész családnak. Könnyed és mégis tápláló energiaforrás a mindennapokra. A Romesco pedig felteszi a koronát az ételre.
Tápérték adagonként:
- fehérje 33g;
- szénhidrát 29,5g;
- élelmi rost 4,5g;
- cukor 2,2g;
- zsír 26,6g;
- telített zsír 4,8g;
- koleszterin 142,5mg;
- a-vitamin iu 3096,1IU;
- c-vitamin 75,1mg;
- folsav 67,1mcg;
- kalcium 88,1mg;
- vas 2,8mg;
- magnézium 81,4mg;
- kálium 878,6mg;
- nátrium 664,6mg;
- tiamin 0,3mg.
Tápanyagok
Energia: 500kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!