Gyors és egyszerű tésztasaláta
Készítsd el ezt az egyszerű tésztasalátát napfényes mediterrán ízekkel, aszalt paradicsommal és bazsalikommal. Akár másnap ebédre is magaddal viheted!
Hozzávalók
- 300 g teljes kiőrlésű bármilyen tészta
- 200 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 db nagyobb paradicsom
- 10 db aszalt paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk fehérborecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 85 g prosciutto sonka (vagy bármilyen szárított sonka)
- 100 g brokkoli
- díszítésnek: parmezán forgácsok
Elkészítés
- A tésztát sós vízben 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolit, és a borsót (amennyiben fagyasztottat használunk), és addig főzzük, amíg a tészta és a zöldség megpuhul. Leszűrjük, és lehűtjük őket.
- Salátaöntet: Amíg a tészta fő, vágjuk durvára a paradicsomot, és tegyük konyhai robotgépbe a szárított paradicsom felével, az olívaolajjal, az ecettel, a fokhagymával és körülbelül 8 bazsalikomlevéllel együtt. Ízesítsük bőséges sóval és frissen őrölt borssal, majd pépesítsük simára. Öntsük egy nagy salátástálba.
- Adjuk a tésztát, a borsót és a brokkolit az öntethez, a maradék szárított paradicsomot szeleteljük durvára, és a maradék bazsalikomlevéllel együtt adjuk a tésztához. Tépkedjük bele a prosciuttót, és forgassuk össze az egészet, és parmezán forgácsokkal tálaljuk.
Megjegyzés
A húsmentes változathoz használj mozzarellát a prosciutto helyett.
Tápanyagok
Energia: 426kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!