A túrókat az emberek nagy része szereti, ezért egy új diéta során érdemes kideríteni azt is, hogy szabad-e túrót fogyasztanunk vagy sem, és ha igen, akkor melyik túróból mennyit ehetünk.

A túró laktató, és rengeteg finom étel készíthető belőle. Pasztőrözött tejből állítják elő vajkultúra hozzáadásával. Leggyakrabban pedig tehéntúrót, juhtúrót, és kecske túrót szoktunk vásárolni.

Bár a hagyományos tehéntejet el kell kerülnünk a diéta során, a túrót, mint minden tejterméket mértékkel fogyaszthatunk a Keto diéta alatt is.


Ha nagyon elszántak vagyunk, házi tehéntejből tudunk készíteni jó minőségű, zsíros házi túrót is, melyből készült finomságokat már nyugodtan ehetünk a diétánk alatt.

Mivel a juh, és kecsketejből készült túró jobb minőségű és zsírosabb is, inkább ezeket javasoljuk akkor, ha a Keto diéta során túrót szeretnél fogyasztani, ám ezeket is inkább csak ízesítésre használd!

Ha szeretnél valami jó alternatívát keresni a hagyományos túró helyettesítésére, akkor kiváló lehet számodra a Cottage Cheese, ami valójában egy sajt, mely az erjesztés és az érlelés hiánya miatt állagában nagyon hajaz a túróra.

Mennyi a túró kalóriatartalma?

Kalóriatartalom (100 grammban):
Tehéntúró (félzsíros): 137 kcal
Tehéntúró (sovány): 95 kcal
Gomolyatúró: 276 kcal
Juhtúró: 270 kcal
Cigánytúró: 93 kcalTúró kalória tartalom

Milyen tejet fogyaszthatunk Keto diéta alatt?

Keto diéta alatt bár a hagyományos tehéntejet kerülnünk kell, szerencsére rengeteg növényi tejhelyettesítő közül választhatunk. Olvasd tovább ittketo diéta tej

Milyen sajtokat lehet beiktatni a ketogén diétás étrendünkbe?

a Keto diétába a sajtok nagy része többé-kevésbé belefér, az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan milyen sajtról beszélünk. Részletes válaszért kattints ide.keto diéta sajt