A keto diéta során minden olyan ételtől búcsút kell vennünk, mely tartalmaz hozzáadott cukrot. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a diéta alatt nem ehetünk édes ízeket. Ehhez azonban szükség van ahhoz, hogy tisztába legyünk azzal, melyik édesítőszer fogyasztható a Keto diéta alatt.

Célszerű a diéta alatt olyan édesítőszert keresni, mely a 0-hoz közeli glikémiás indexel rendelkezik, hiszen ezek kalóriamentesek.

Két édesítőszer tud segíteni megtartani az alacsony szénhidráttartalmú Keto étrendet:

  • Stevia:
    Ez az édesítőszer a stevia növény kivonata. 0 a glikémiás idexe, így remek választás lehet a Keto diéta során. A Stevia amellett, hogy nem befolyásolja a vércukorszintünket, elenyésző a szénhidrát, és a kalória tartalma. Fontos tudni, hogy a Stevia 200-300-szor édesebb tud lenni, mint a hagyományos kristálycukor, ezért érdemes vele óvatosan bánni.
  • Eritrit:
    Az Eritrit a stevia-hoz hasonlóan 0 glikémiás indexel rendelkezik, nagyon alacsony a kalóriatartalma. Mivel ez az édesítőszer csupán 70%-ban olyan édes, mint az asztali cukor, kicsit többet kell használnunk belőle, hogy ugyanolyan édes ízt kapjunk.

Mivel egy cukoralkoholról beszélünk, arra kell figyelnünk, hogy ne fogyasszunk belőle túlságosan nagy mennyiséget, hiszen az emésztési problémákat is előidézhet.