Tilos vagy megengedett a Keto étrendben a különböző gabonák fogyasztása? Most utána jártunk!

A ketogén diétával rövid időn belül látványos eredményeket érhetünk el, hiszen viszonylag hamar beindul a zsírégetés, ehhez viszont csalónapok nélkül kell tartanunk egy olyan étrendet, melybe néhány élelmiszer sajnos nem fér bele.

A Keto diéta az alacsony szénhidrát, és magas zsírtartalommal rendelkező ételekre alapul. Az étkezés lényege, hogy a napi tápanyagbevitelünk 75%-át jó minőségű zsírnak, 20%-át fehérjének, és csak 5%-át kell csak szénhidrátnak alkotnia.

Egy hagyományos diéta során sok esetben meg van engedve az, hogy gabonatartalmú ételeket fogyasszunk. Ez lehet barna rizs, zabpehely, bulgur, vagy akár teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk, vagy tésztafélék.

Nos, a ketogén diéta során a gabonafélék fogyasztását teljes mértékben el kell kerülnünk!

Nem létezik olyan tápanyag, melyet csak a gabonák rendszeres fogyasztásával tudnánk bevinni a szervezetünkbe, így semmi gondot nem fog okozni az, ha a keto diéta alatt a gabonákat teljesen mellőzzük az étrendünkből.

Nagyon gyakran a gabonák kiiktatásával az emésztésünk felgyorsulhat, és sok ember az emésztési panaszaitól is búcsút mondhat. Köretként a húsok mellé fogyaszthatunk a gabonák helyett nyers, vagy fagyasztott zöldségeket is!

Bulgurt lehet fogyasztani keto alatt?

Ha elhatároztad azt, hogy kipróbálod az egyre népszerűbb ketogén diétát, akkor fel kell készülnöd arra, hogy búcsút kell mondanod a reggeli zabpehelytől, és sem rizst, sem bulgurt, sem kölest nem fogyaszthatsz ezek után. Részletesen olvasd el ide kattintva

Ketogén diétában mivel helyettesíthető a liszt?

ketogén diétában a liszt helyettesítése nem merül ki annyiban, hogy lecseréljük a búzalisztet valamilyen másik lisztre, rizslisztre, hajdinára, rozsra, teljes kiőrlésű búzára, zablisztre. A felsorolt lisztek a búzaliszttel együtt sok szénhidrátot tartalmaznak, ezért a keto diétába nem illeszthetőek be. Olvasd tovább itt!

A keto diétában kenyér helyett mit fogyaszthatunk?

Kenyeret szinte mindenki eszik, naponta többször is, ebből készül a szendvics, de főzelékek és levesek mellé is előszeretettel fogyasztjuk. Egy hagyományos fehér kenyérben azonban rengeteg a szénhidrát, már egyetlen szelettel is túlteljesíthetjük a napi szénhidrát fogyasztásunkat, ezért érthető, hogy erről le kell majd mondanunk
Olvasd tovább itt