ratatouille serpenyőben asztalra helyezve

Francia lecsó – ratatouille

Isteni nyári étel! A magyar lecsó is nagy kedvencünk, de ez más alapanyagokból készül, és tényleg megér egy próbát! Kiadós, tartalmas, egészséges egytálétel, cukkinivel, padlizsánnal és sok-sok friss zöldfűszerrel. Friss kenyérszeletekkel tunkolva az igazi!
Még nincs értékelés
Előkészítés 25 minutes
Főzési idő 40 minutes
Teljes Idő 1 hour 5 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 220 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db padlizsán
  • 3 db közepes méretű cukkini
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db nagyobb vöröshagyma, apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 db 400 g felkockázott paradicsom konzerv
  • 1 tk szárított oregánó, és ugyanennyi bazsalikom (vagy ha van otthon friss, akkor még jobb) olasz fűszerkeverékkel helyettesíthető
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • só, bors ízlés szerint
  • 1-2 ek cukor
  • 200 ml víz

Elkészítés
 

  • A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kockázzuk fel. Egy nagy lábasban vagy mély serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Pároljuk meg rajta a hagymát, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és süssük még további 10 percig, amíg kissé megpuhulnak.
  • Keverjük bele a fokhagymát, és forgassuk össze az egészet. Adjuk hozzá a paradicsomot, valamint a vizet és a fűszereket. Közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 20 percig. Szórjuk meg a bazsalikomlevelekkel, és tálaljuk friss kovászos kenyérrel.

Megjegyzés

Ez a recept egészséges és ízletes módja annak, hogy kiélvezzük a nyári zöldségek legjavát.

Tápanyagok

Energia: 220kcal
Kulcsszó cukkini, francia lecsó, lecsó, padlizsán
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: