Francia lecsó – ratatouille
Isteni nyári étel! A magyar lecsó is nagy kedvencünk, de ez más alapanyagokból készül, és tényleg megér egy próbát! Kiadós, tartalmas, egészséges egytálétel, cukkinivel, padlizsánnal és sok-sok friss zöldfűszerrel. Friss kenyérszeletekkel tunkolva az igazi!
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 3 db közepes méretű cukkini
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 ek olívaolaj
- 1 db nagyobb vöröshagyma, apró kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 db 400 g felkockázott paradicsom konzerv
- 1 tk szárított oregánó, és ugyanennyi bazsalikom (vagy ha van otthon friss, akkor még jobb) olasz fűszerkeverékkel helyettesíthető
- 3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 ek cukor
- 200 ml víz
Elkészítés
- A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kockázzuk fel. Egy nagy lábasban vagy mély serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Pároljuk meg rajta a hagymát, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és süssük még további 10 percig, amíg kissé megpuhulnak.
- Keverjük bele a fokhagymát, és forgassuk össze az egészet. Adjuk hozzá a paradicsomot, valamint a vizet és a fűszereket. Közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 20 percig. Szórjuk meg a bazsalikomlevelekkel, és tálaljuk friss kovászos kenyérrel.
Megjegyzés
Ez a recept egészséges és ízletes módja annak, hogy kiélvezzük a nyári zöldségek legjavát.
Tápanyagok
Energia: 220kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!