100gEnergia értékFehérjeSzénhidrátZsír
Útifűmaghéj203 Kcal3,9 gramm3,6 gramm1,5 gramm

Az útifűmaghéj egy nagyon egészséges és tápláló természetes alapanyag, amely számos előnyös hatással rendelkezik a szervezetünkre. Itt van néhány előnyös tulajdonság az útifűmaghéjról, amely érdekes lehet a diétázóknak:

  • Az útifűmaghéj gazdag rostforrás, amely segít a székrekedés és az ülepedő toxinok elkerülésében. A rostok segítenek a jóllakottság érzetének elérésében, így az útifűmaghéj segíthet a túlevés megelőzésében.
  • Az útifűmaghéj kiváló forrása a omega-3 zsírsavaknak, amelyek fontosak az egészséges szív- és érrendszer szempontjából.
  • Az útifűmaghéj magas klorofilltartalmának köszönhetően segíthet a szervezet méregtelenítésében és a sejtek oxigénellátásában. A klorofill segít az általános egészségi állapot javításában, valamint a különböző betegségek megelőzésében.
  • Az útifűmaghéj gazdag tápanyagforrás, amely sokféle vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Többek között magas a vas-, cink-, kalcium- és foszfor tartalma, amelyek fontosak az egészséges csontozat és az immunrendszer szempontjából.
  • Az útifűmaghéj könnyen beilleszthető az étrendbe, és sokféle módon használható fel. Például hozzáadhatjuk a smoothie-hoz, a müzlibe, a salátába vagy akár az ételek fűszerezéséhez is.

Fontos megjegyezni, hogy az útifűmaghéjat érdemes a napi kalória- és tápanyagbevitel figyelembevételével fogyasztani.

Keto diéta, útifűmaghéj: használhatjuk vagy sem?

keto diéta útifűmaghéj: Ketogén étrendben használható? Beletehetjük az ételeinkbe, italainkba? A válasz kiderül a cikkből. Kattints ide
ketogén diéta és az útifűmaghéj