Ketogén diéta és a húsfogyasztás: Mikor, és milyen húsokat ehetünk a Keto diéta alatt?
Sokak szerint a Ketogén diéta egyik legnagyobb előnye, hogy húsokat viszonylag bátran fogyaszthatunk, ennek köszönhetően ez az életmód valóban nem az éhezésről, és a koplalásról fog majd szólni.
A diéta lényege, hogy minél kevesebb szénhidrátot, és minél több zsírt vigyünk be a szervezetünkbe. A zsíros ételek tehát egyáltalán nem tilosak, sőt, a jó zsírokban gazdag ételek fogyasztása nagyon hamar beindítja a ketózis folyamatát, mely elengedhetetlen a fogyáshoz.
A húsfélékről tudnunk kell, hogy általában több fehérjét tartalmaznak, mint zsírt, de ez természetesen nem jelen problémát, hiszen alacsony szénhidrát bevitel mellett nem fog jelentős inzulin reakciót kiváltani a szervezetünkben.
A húsok között nincs olyan, melyet szigorúan tilos lenne fogyasztani a Keto diétában, így legjobb barátunk lehet az oldalas, a vörös húsok, a halak (különösen ajánlott lazacot fogyasztani) illetve akár napi szinten ehetünk bacon-t is.
További gyakori kérdések
A ketogén diéta során a fehérjebevitel mennyisége egyénenként eltérő lehet, és függ a testtömegétől, aktivitási szintjétől. Általában ajánlott a napi fehérjebevitel 0,6-1,2 gramm testtömeg kilogrammonként ajánlott. Ha például valaki 70 kg-os és átlagos aktivitású, akkor a napi ajánlott fehérjebevitel 84 gramm körül alakul. Azonban ez a mennyiség egyénenként eltérő lehet. Olvasd tovább ide kattintva
Az úgynevezett “föld felett” termő, általában zöld színű zöldségek könnyen emészthetőek, és a legtöbb esetben igen magas rosttartalommal rendelkeznek. Ezeket bátran fogyaszthatjuk keto alatt. A részletesebb keto zöldség listát itt találod
Egyrészt használhatunk valamilyen maglisztet, mint a kókuszliszt, a mandulaliszt, a makadámiadió liszt, a tökmagliszt, vagy a lenmagliszt, melyek mind alacsony szénhidrát tartalmúak… Olvasd tovább de kattintva