Megkívántad a kolbászt, de most kezdtél bele a Keto diétába? Utánajártunk annak, hogy mennyire van megengedve a diéta során a kolbász fogyasztása.

Valószínűleg hihetetlen lehet néhány ember számára, ha azt mondanám, hogy létezik olyan diéta, melyben különböző zsíros húsokat, akár kolbászt is lehet fogyasztani.
A Ketogén diétát pontosan ezért kedvelik nagyon sokan, mert nem az éhezésről szól, és húsokat viszonylag bátran lehet enni még a diéta alatt is.

Keto alatt lehet fogyasztani, de nem mindegy milyet!

Fontos tudnunk azonban azt, hogy a feldolgozott hústermékeknél mindig le kell ellenőriznünk azt, hogy miket tartalmaz valójában az adott termék, például, hogy tartalmaz-e mesterségesen hozzáadott szénhidrátot.

Ugyanis a Ketogén diéta alapja, hogy minimális szénhidrátot kell fogyasztanunk, ennek ellenére olyan ételeket már bátran ehetünk, melyek magas zsírtartalommal rendelkeznek.
Éppen ezért vásárlás előtt mindig célszerű leellenőrizni az adott termék tápanyag összetételét.

A legjobb megoldás természetesen az, ha mi magunk készítünk házi kolbászt, hiszen abban mindig tudjuk, hogy pontosan mi van.

További kapcsolódó kérdések:

Ketogén diéta alatt ehetünk-e húst és ha igen milyet?

Sokak szerint a Ketogén diéta egyik legnagyobb előnye, hogy húsokat viszonylag bátran fogyaszthatunk, ennek köszönhetően ez az életmód valóban nem az éhezésről, és a koplalásról fog majd szólni. Hogy milyen húst fogyaszthatunk, olvasd tovább itt

Keto diéta alatt miért fontos a fehérje és mennyi szükséges/megengedett naponta?

A Ketogén diéta az alacsony szénhidrát, és magas zsírtartalmú ételeket részesíti előnyben. A diéta célja, hogy a szervezetünk a szénhidrát drasztikus csökkentésével az energiaellátást a zsírokból tudja fedezni. A cikk még nem ért véget, olvasd tovább itt

Keto diétában megengedett a tojásfogyasztás?

A  tojás kalória, tápanyag és vitamin összetétele lehetővé teszi a fogyasztását a Ketogén diétában. További érdekes részleteket ide kattintva olvashatsz