Már az enteriőr is “kifinomult”!  Kolbásszal díszített tapéta, kolbász alakú párna és a falon lévő kampókról lógó kolbászkák… Hát nem a vegetáriánusok álma, az biztos!

A 48 éves Boebel Bratwurst egy német hentes, és a kolbász tématikájú szállodája a családja hentesüzletének szomszédságában, egy átalakított pajtában nyitott meg 2018-ban a németországi Nürnberg melletti kis faluban, Rittersbach-ban.

Boebel mint elmondta: a hét szobás szállodát kedvenc német ételének tiszteletére nyitotta meg. Ő maga tervezte kívül-belül, és azt szerette volna, ha a pihenés a hotelben egyben egy különleges élmény is lenne az ide utazóknak. A Boebel Bratwurst Bed and Breakfast-be ma már a világ minden tájáról érkeztek vendégek. 

A szállodában nem csak “dekorációs” kolbászok vannak – bőségesen van ehető is.  A vendégek igazi kolbászkülönlegességeket kóstolhatnak, és főzőtanfolyamokon is részt vehetnek. 

Boebel azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy a vegetarianizmus – vagy flexitarianizmus – felé való általános elmozdulás hatással lesz az üzletére. Úgy véli ugyanis, hogy náluk a húsevés továbbra is elterjedtebb, mint bármi más.

A nagy sajtóvisszhang és az utazók tömegének érdeklődése ellenére Boebel érdekes módon nem kívánja kiterjeszteni vállalkozását,  és további franchise-hoteleket nyitni a világban. 

“Olyan tulajdonos akarok lenni, aki beszélget a vendégeivel, és nem csak az üzemeltető, aki pénzt akar keresni” – mondja.

Úgyhogy rajta hát, kalandvágyók irány oda, ahol még a kerítés is kolbászból van!

Ezek is érdekelhetnek: