Bár a méretét mindig is viccelődésre használta, a színésznő (akit leginkább vígjátékokból ismerhettünk meg) az utóbbi időben jócskán lefaragott súlyából. 

Sok sztárhoz hasonlóan az instáján Rebel Wilson is beavatta a fogyásának részleteibe a követőit, amit most ebben a cikkben foglalunk össze Nektek!

2020 januárjában mesélt először a terveiről az oldalán. Ekkor elhatározta, hogy 2020 számára az “Egészség éve” lesz, és keményen dolgozni fog azon, hogy az év végére elérje a 75 kilós álomsúlyt.

Azzal kezdte, hogy naponta többet gyalogolt, és pár dolgot elkezdett mellőzni az étrendjéből, másokat pedig egyszerűen egészégesebbekre cserélt.

A fogyókúrája 2021-ben is folytatódott. Amikor egy visszatekintő fotót posztolt magáról elmagyarázta miért is osztotta meg a rajongókkal: 

“Csak egy kis bátorítást akartam küldeni mindenkinek, aki súly- vagy testproblémákkal vagy stressz-evéssel küzd. Átérzem a helyzeteteket. Tudom, milyen érzés.”

“Nem segít, ha szigorú vagy magadhoz, de tudom, milyen érzés bűntudatot érezni, és nem érzed jól magad, miután túl sokat ettél. 

De ha olyan vagy, mint én, akkor tudd, hogy TE több vagy, mint a súlyod. A súlyod nem határoz meg téged. Csak próbálj meg mindent megtenni az egészségedért, és ne légy olyan szigorú magaddal. Légy a legjobb változatod.”

Kevesen tudják, de az ausztrál színésznő elárulta, hogy  PCOS-ben szenved, ami igencsak megnehezítette számára a fogyást. Ez a nőknél sajnos rendkívül gyakran előforduló hormonális betegség nagyon megnehezíti a teherbeesést, ugyanis nagyban befolyásolhatja a termékenységet.

Ha megnéznéd mi a PCOS, vagy nálad is ezt diagnosztizálták és utánanéznél, hogy mit javasolnak ebben az esetben a dietetikusok fogyasztani itt tudod megtenni:

A PCOS kezelése során a legfontosabb lépések közé tartozik a megfelelő diétás étrend követése, a rendszeres testmozgás és a stresszmentes életmód kialakítása. 

Rebel Wilson maga is elmesélte, hogy korábban ő is próbálkozott már különböző sztárdiétákkal, de ezúttal a mentális egészség legalább annyira fontos számára, mint néhány kiló elvesztése.

Az egészségére koncentrál, és elárulta, hogy Rebel Jono Castano edzővel edz, akár heti hét napot is. (Nem viccel a kemény munkával!) Az edző végig támogatta, segített neki motiváltnak maradni, kora reggeli edzéseket javasolt, és néhány nagy intenzitású intervallum edzést és súlyzós gyakorlatokat is iktattak be az edzésprogramjába. A másik titkos fegyvere a jó, régimódi séta volt, amivel minden reggel 6-kor indítja a napjait.

A testmozgás mellett a fogyókúrás átalakulása érdekében az étrendjét is megváltoztatta. Úgy döntött, hogy növeli a vízfogyasztását, korlátozza a cukrot és az egészségtelen ételeket, és magas fehérjetartalmú étrendet követ, amely vegán fehérjeturmixokból, csirkemellből és lazacból áll. Korábban valószínűleg 3000 kalóriát ettem a legtöbb nap, és mivel ezek általában szénhidrátok voltak, mindig éhes voltam” – mondta. 

Beavatunk a fehérjediéta részleteibe. CIKK itt

Egyes pletykák szerint a Mayr-módszert is követte, de ezt később aztán cáfolta egy interjújában. (A Mayr-módszer egy osztrák orvos nevéhez köthető. Mayr úgy vélte, hogy a legtöbb ember megmérgezi az emésztőrendszerét az ételekkel, amelyeket fogyaszt és ahogyan fogyasztja őket. A programjának lényege az volt, hogy a bélrendszer egészségének javításával segítse elő a fogyást.)

Imádnivaló a színésznő mentalitása, mindenkire inspirálóan hat a hozzáállása valamint a határtalan magabiztossága. Szembetűnő karcsúsodásának híre az egész világot bejárta.

Ma már a “mindent lehet, csak mértékkel” elvet vallja. Semmi sem tilos, a lényeg az egyensúlyon van. 

Edzőjével egyetértve vallják, hogy a fogyás maraton, nem pedig sprint. Castano szerint Rebel jól gondolkodik az “egészség évével”, mert az emberek gyakran nem veszik észre, hogy mennyi időbe telik a test átalakulása és a tartós életmódváltás.

🔥 Fogyás smoothie-val? Igen!
👇👇👇

21 Smoothie recept itt:

Ezek is érdekelhetnek: